CHATEAU D'AUVERNIER
Thierry Grosjean & Cie
2012 Auvernier - Suisse
T. + 41 32 731 21 15
F. + 41 32 730 30 03

OEIL DE PERDRIX

The Oeil de Perdrix, which is derived from the Pinot Noir vine by a short fermentation, generally of one night, is typically a Neuchâtel wine that is often imitated, but never equalled.

It accompanies all manner of dishes, from the aperitif to the dessert. For a restaurant meal, it will please both, fish and meat lovers, allowing them to commune over the same wine. Grills, poultry or exotic dishes suit it perfectly.

Salmon pink in colour and raspberry-like in bouquet, this is a lively wine, exuding the aromas of Pinot Noir.

To be consumed within 3 years.
Serving temperature 8-10°C

 

Packaging:
in boxes of 6 or 12 x 75 cl bottles
or of 20 x 37.5 cl half-bottles

Technical specifications

Issu du cépage Pinot Noir par cuvaison courte, généralement d’une nuit, l’Œil de Perdrix est un vin typiquement neuchâtelois, souvent imité, jamais égalé.

Il accompagne toutes sortes de plats, de l’apéritif au dessert. Il accordera, lors d’un repas au restaurant, aussi bien les amateurs de poissons que de viandes, leur permettant de communier en buvant le même vin. Les grillades, la plume ou les mets exotiques lui conviennent parfaitement. Robe saumonée, nez de framboise, c’est un vin vif, exhumant des arômes de Pinot Noir

© Caves du Château d’Auvernier